Nicolas Matteo Cazzato :: Dongiovanni

from arTherapy/architecture 2008.03.19 04:25 by 빨간퓨마
사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지

사용자 삽입 이미지


Dongiovanni

The result of the demolition of the dismantled industrial area where the biscuit factory was situated will be a large empty space in the fabric of the city of Gyor (the area of development measures 1.5 hec., The area examined herein, 5 hec. )
The industrial and suburban area will therefore take on a strategic role for the city in terms of its connective quality, well being linked to both the city centre and the university area. It will also be significant from an environmental and natural point of view for its potential as a well equipped park or square, both resulting from the demolition of the pre-existent buildings and the development of links with the green area of the Danube, which, in the project, is slotted into the large empty area that additionally enjoys views over the church towers.

The project responds to the expectations of the Municipality of Gyor to create a new urban core which is characterised by innovative and original ideas in order to reflect the dynamic qualities of the city with its variety of inhabitants and their ever-changing lifestyle, increasingly characterised by international traits, of which students, University researchers and artists are the privileged users and those who will benefit from the majority of the facilities.

The project, therefore welcomes the important role of the Municipality in promoting and encouraging a new urban centrality by creating a multi-functional and space complex which will become significant and innovative public and from a social point of view. With this aim, in terms of the development of volumes and from a symbolic and three-dimensional stance, the project is built around the idea of a large square courtyard which is seen as a landmark, and aims to reinstate the type of local dwelling. Furthermore, the latter will be fashioned to become a bioclimatic machine that complies with the use of solar energy and aims to optimise the indoor and outdoor areas through passive forms of energy.
As a consequence, the large courtyard will be moulded and distorted on one side and expand in terms of height. It will be aligned to the grid square of the historical centre.
The volume will therefore conform to a sustainable approach of urban development which entails a moderate use of the territory on the basis of a strategy that intensification of a public privileges and innovative use of the space turning it into a large park / square which will serve the City.
The project is strictly linked to the spatial structure of the big area, made of pathways directly accessible to everyone, without restrictions and strongly connected to the rest of the city and private areas.
These tight connective codify relations and foster relationships, commerce, expression of community life, and freedom of conflict forms which characterize the political value of the urban space. So the project creates development of the city and matches to the site through road networks and infrastructures, integrating one another.
The urban public space becomes field action of the public power, through the general organization of the city, of urban infrastructures and symbolic intervention but it also becomes a place of freedom, appropriation, identification.
It becomes urban public space strongly characterized by the "ways of life" and activities of its inhabitants.
The project system "plate" is a system of the connections which creates and optimizes the walking surfaces, it is continuous with the biological system of the river, linking with its cycle and walking paths.
The vehicles perimetrical circulation is considering the area, with the exception of a road crossing we have collocated in a subway.
So the "plate" system strengthens and completes the biological pedestrian river system, as it has been studied to be crossed only on foot or by bike (with the exception of service and emergency interventions).
In the pathway system different kinds of sporting and cultural activities are integrated.
In the plate system, at different levels, there are services, sporting centre, conference centre, commercial area and two levels for parking.
The big studios hosts court building at the lower floors, above small flats, and raises from the ground hosting flats at higher levels, preserving the privacy separating public from private.
The whole building complex becomes a big bioclimatic machine, designed according to the weather conditions of Gyor city, in order to realize different solutions with the best environmental result. 
신고

 

|  1  |  ···  |  71  |  72  |  73  |  74  |  75  |  76  |  77  |  78  |  79  |  ···  |  141  |

티스토리 툴바