more..



신고

 

REX :: Annenberg Center

from arTherapy/architecture 2008.09.17 23:32 by 빨간퓨마

more..

Historically, the boundaries of Caltech’s academic departments have been drawn by funding sources that only recognize antiquated fields of study. Similarly, individual buildings at Caltech contain most of what their inhabitants need, and in an illegible, and therefore inaccessible, mass.

At the campus level, the result is a field of hermetic fields, a built environment that resists interdisciplinary collaboration. Caltech’s new Information Science and Technology (IST) Initiative intends to break down ossified academic barriers, and to support and enhance new collaborations beyond the traditional areas of information science. The Annenberg Center for IST must likewise encourage intra-building and intra-IST collaboration within a physical environment that defies legibility.

The project aims to provide unusual openness, create opportunities for collaboration, mix subject areas, and intermingle participants at various levels of their careers. To achieve these conditions, the Annenberg Center applies two strategies to its program. First, by adding several “catalyst” elements and defining programmatic clusters, clarity and uniqueness are distilled out of the typical Caltech building. Second, by balancing the needs of the building’s residents and the IST Initiative as a whole, the Annenberg Center is both home and attractor.

The Annenberg Center generates these extroverted conditions within the pastoral context of Caltech’s campus by employing a “wolf in sheep’s clothing” strategy.

Its office and research spaces are organized into an elegant but frugal ring—the ”Sheep”—constructed out of thin concrete slabs and columns, and efficient 3 x 1.5-meter glass panels spanning floor to floor.

The Sheep attempts to resolve the seemingly contradictory ambitions of proximity and flexibility in research buildings by providing uniformly high-quality office space that can be reconfigured by a single construction trade.

Cloaked by the Sheep’s simplicity is a more expressive and collaborative “Wolf” that promotes intra-building and intra-IST interaction, both intentional and serendipitous.

On the Wolf’s four, interconnected plates are layered classrooms, conference rooms, reading rooms, lounges, kitchenettes, exhibition spaces, and public circulation.

The number and geometry of the folds is dictated by structural rules: two per floor per side. They auspiciously turn lecture halls, ramps, and shortcut stairs into the lateral bracing for the entire structure.

To enhance the Wolf’s accessibility from the campus (and to take advantage of Pasadena’s ideal climate), its centralized air handling system is augmented by natural ventilation. The entire perimeter of the Wolf’s ground floor is open to the elements, with outside air filtering from the ground level upward. When specific zones are in use, they are enclosed and their dedicated air- handling units activated.

Through these strategies, a building emerges whose legibility and magnetic pull can stimulate the collaboration of its diverse users but remains respectful of its context.

Through these strategies, a building emerges whose legibility and magnetic pull can stimulate the collaboration of its diverse users but remains respectful of its context.



신고

 

SOM :: Burr Street Elementary School

from arTherapy/architecture 2008.09.09 03:04 by 빨간퓨마

more..



신고

 

Alison Brooks Architects :: Tribeca

from arTherapy/architecture 2008.08.18 11:55 by 빨간퓨마


Alison Brooks Architects
have designed three buildings for the Tribeca development on Great George Street in Liverpool, UK.

Urban Splash / Architects’ Journal Competition
For: young architects
Budget: £500,000
Design: Infobox building, Tribeca development, Liverpool
Launched: Feb 2008
Client: Urban Splash, Liverpool Dept.
Masterplan: Shed KM Architects, Liverpool
Administration: Gerrard O’Donnell Ltd, Widnes
SE: Joule Consulting Engineers, Manchester
M&E: Progressive Services Design Ltd, Wirrel

more..

[출처] 트라이베카 / 알리슨 브룩스 아키텍츠|작성자 아카시아



신고

 


Santa Monica Civic Center Parking Structure
Location : Santa Monica, CA
Architect : Moore Rubel Yudell Design Architects

[출처] #3125) 산타모니카 시민센터 주차건물|작성자 아카시아



신고

 

|  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  ···  |  13  |

티스토리 툴바