'arTherapy'에 해당되는 글 64건

  1. Plan B + JPRCR :: Orquideorama 2008.08.17
  2. Dosmasuno Arquitectos :: Carabanchel Housing 2008.08.16
  3. iriver :: E100 (2) 2008.08.12
  4. Serero Architects :: Eiffel DNA 2008.06.09
  5. Modostudio :: Masterplan in Vilnius (1) 2008.05.27

Plan B + JPRCR :: Orquideorama

from arTherapy/architecture 2008.08.17 19:44 by 빨간퓨마


Orquideorama
Architects: Plan B (Felipe Mesa, Alejandro Bernal) + JPRCR (Camilo Restrepo, J. Paul Restrepo)
Location: Botanical Garden, Medellín, Colombia

[출처] #3128) Orquideorama / Plan B Architects + JPRCR Architects|작성자 아카시아



신고

 



Architects: dosmasuno arquitectos - Ignacio Borrego, Néstor Montenegro and Lina Toro
Location: Madrid, Spain
Construction beggining: September 2004
Construction ending: November 2007
Client: EMVS. Empresa Municipal de la Vivienda y Suelo de Madrid
Contractor: Begar
Structural advisor: José Luis de Míguel
Consulting Engineers: Grupo JG
Photographs: Miguel de Guzmán

[출처] dosmasuno arquitectos [도스마수노 아키텍토스] :: Carabanchel Housing|작성자 간삼지우



신고

 

iriver :: E100

from arTherapy/gooDesign 2008.08.12 10:30 by 빨간퓨마

신고

 

Tag // e100, 아이리버

Serero Architects :: Eiffel DNA

from arTherapy/architecture 2008.06.09 01:16 by 빨간퓨마


Restructuration of public spaces of the Eiffel Tower, 2008

“… the authentic laws of the energy are not always conformal with the secret laws of the harmony…” Gustave Eiffel

The Eiffel tower in Paris suffers from its success. Since its creation the amount of visitors coming to reach its top has increased to reach its limit capacity. 6.5 millions People wait between 35 minutes to 1H10 to reach the elevators. The floor area of each level decreases with the height because of the tower geometry resulting in very long waiting lines and crowd management problems.

In celebration of the 120th birthday of the tower, the Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel decided to restructure the public reception and access areas of the tower. The proposal of SERERO Architects aims to create a temporary horizontal extension of the third floor of the tower in order to increase the quality of the access of the public as well as experiencing the fantastic 360 degrees sight of Paris.

When Gustave Eiffel designed the tower, he imagined that the tower would become the support of a great variety of scientific devices and experimentations to study gravity and wind pressure. The structure of the tower was therefore designed for increase of its weight. During World War I, the tower was holding antennas to retransmit radio wave to the whole country. Structural simulation of the Eiffel tower indicates that it is a highly hyperstatic structure, which is dimensioned for a weight higher than what it is supporting today.

The structure

Our project will extend the top floor plate of the tower by grafting a high performance carbon Kevlar structure on it. The structure will be temporarily bolted to the slab without requiring any modification of the existing structure. It will expand the usable floor area from 280 m2 to 580m2. The extension is composed of 2 slabs connected to the third floor deck as well as the upper level used as an apartment of Mister Eiffel (a space provided for temporary resting of Gustave Eiffel).

The design is based on a generative script, creating branches out of the primary structure of the tower. Inspired by the structural concept of Eiffel of three-dimensional cross bracing beams, the script unfolds along curved lines the “DNA” of the tower. The script used the existing structure at the top of the tower ( a 10 by 10 meters cube) to generate 3 structural weaves, which are interconnected. These layers are combined to create a woven complex, which is based on the redundancy and the non-repetition of patterns to increase its structural performance. In opposition with modern engineering (based on the concept of repetition and optimization), the project for the Eiffel tower extension is based on an alternative model of high performance.

Client : Societe d’Exploitation de la Tour Eiffel Site : Champs de Mars, Paris Floor area : 589 m2 ( 282m2 at level 3.1 and 589 at level 3.2) Structure: Carbon Kevlar, steel connectors, and metal mesh Budget : 1.3 millions euros Carbon Kevlar density: 240 g/m2 Surface structure : 1434m2 ( level 3.1 = 386 m2, level 3.2 = 674m2, level 3 = 1097 m2) Weight of structure alone: total = 1 200 Kg New third floor capacity: 1,700 persons per hour Design Team : Serero Architects : Antoine Bourdeau, Louisa Gouesnard, Dusanka Malicevic Yoichi Ozawa, Jean-Philippe Sanfourche, David Serero, Taichi Sunayama, Fabrice Zaini



신고

 

Modostudio :: Masterplan in Vilnius

from arTherapy/architecture 2008.05.27 03:10 by 빨간퓨마


Modostudio Print version. Lithuania, Vilnius

Masterplan in Vilnius. International design competition - the third prize

Urbanistic contest regarding the project of territory between Rinktines and Neris River, and Seimyniskiu Raitininku streets

The project is spread across a wide area of the strategic city of Vilnius, near the river Neris and adjacent to the old town declared heritage list of UNESCO. Within this area are required to find solutions to house more than 200,000 square meters of functions dedicated to commercial, directional, all'abitativo and the inclusion of a covered stadium for more than 15,000 seats. The area also hosts a fine example of architecture of the early Soviet period'70 dedicated to sporting events.

Our proposal provides for the zoning of the area in three main areas dedicated all'abitativo, commercial and directional, and leisure. In close to the river green identify areas connecting via a pedestrian bridge, the centre of Vilnius with a large square that becomes the fulcrum of the whole speech and generator element of life throughout the district.

If the party to the south of the square is dedicated to leisure through restructuring the existing Sports Hall and the parks front, the building complex to the north, following the demands of the notice, it becomes a major generator of human activities, hosting covered parking, a shopping mall of more than 50,000 square meters, offices for more than 40,000 square meters, a hotel of 6,000 square meters and finally a covered stadium, attested on the front further north on the road and penetration of the district for more than 15,000 seats.

A thorough study of viabilistica and infrastructure has enabled us analysing hours attivtià human generated in the area, to optimize the capacity and location of underground parking.
Finally across the eastern half of the houses homes for more than 70,000 square meters in contiguity with the existing building fabric, expanding the current secondary roads.
The attempt was to harmonise the functions and high density applications trying to maintain a scale construction still a human and create a pole of attraction for an area close to the city centre but without a specific identity. 



신고

 

|  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  6  |  7  |  ···  |  13  |

티스토리 툴바